Egy kis infó az S M szériáról

 

Az első családunk a Swimming Mouse, azaz Úszó Egér névre hallgat, ami egy felszíni típus. Bár extrém esetekben gyors bevontatásnál vagy árral szembeni húzásnál példálul az 5 cm-es wobbler akár 80 cm-es mélységig is lehúzható. Tavasztól – őszig rengeteg vándorló rágcsáló választja a horgászvizeink felszínét arra, hogy átússzon a túlpartra, ahol bőséges táplálékot, a faj fenntartásához szükséges párt vagy éppen a kemény téltől védő menedéket találjon. Ez a vándorlás ősszel, az aratás kezdetével jelentősen megnő, aminek a vízfelszín alatt lapuló halak örülnek a legjobban. Számukra ezek az úszó rágcsálók, kis energia befektetéssel megszerezhető jó táplálékforrást jelentenek! E táplálékforrást és annak vízben való mozgását sikerült nekünk tökéletesen modelleznünk két év fejlesztőmunka eredményeként. Az S M wobblerek ezt tudják!

Gyártási jellemzők

  • 5 méretben gyártjuk: 5 – 6 – 7 – 9 – 11 cm
  • Az 5-ös méretet csak SM (alap) típusban, viszont 10 színben: az SFC (neon zöld) mellett GFR (neon narancs), S (ezüst), G (arany), B (kék), PE (gyöngyház), FT (tűztigris), BT (feketetigris), LF (zöld béka), és a PK (pink) színekben, gondolva a nappali horgászatokra is
  • A 6-os és a 7-es méretet is ebben a tíz színben, viszont ezekből már van SMC (kopogó) is
  • A 9-11-es méretet 3 típusban, az SM (alap) mellett SMC (kopogó), és SMJ (csuklós) típusokban készülnek, 4 színben: SFC, PE, BT, GFR

Így áll össze az S M család 74 tagja. Ezzel a széles palettával az összes felszínen vadászó halat meg tudjuk fogni. Kezdve, a bogarakat, apróbb egereket, cickányokat leső domolykótól, jásztól egészen a nagyméretű balinokig, harcsákig melyek éjjelente a felszínről tömik tele magukat, a fehérhalak mellett, tucatnyi egérrel vagy akár 1-2 nagyobb méretű vízi pocokkal!

Az S M wobbler bemutatása

Maga a test, abachi fából készül! Ez az afrikai fa kétszer tartósabb és ellenállóbb a balsánál. Erre szükségünk is van, ha csak a harcsa fogazatára gondolunk, vagy a balinok kemény védekezésére fárasztás közben. A forma kialakításánál a jó mozgás mellett, fontos szempont volt a jól dobhatóság. Ezt sikerült is kiviteleznünk úgy, hogy még az 5-ös mérettel is, akár 40 méterre is eldobhatunk! A huzal ami a horgainkat tartja, minősített rozsdamentes anyagból készült, és teljes hosszában végigfut a wobbler testében úgy, hogy a huzal szárait még össze is heggesztjük (ennek erősségét weboldalunkon hamarosan hitelesített szakítószilárdság méréssel bizonyítjuk). A testen belül az ólmozás mellett, ami a test megfelelő tömegét és balanszát biztosítja, az SMC típusnál, elhelyeztünk egy kapszulát mely kopogó hangot ad és ezzel a frekvenciakeltéssel, wobblerünk még izgatóbb a halak számára. A wobblereink mozgásáért felelős terelőlapkát, ütésálló műanyagból készítettük, megelőzve azt a bosszúságot, mikor egy melléakasztásnál a kivágódó wobbler egy kőnek, fának vagy a csónakunknak csapódva használhatatlanná válik.

És amitől TÖBB egy NORIZI wobbler...

Éjszakai horgászatunk megkönnyítése érdekében, az SFC és a PE színű wobblereink hátán a kontúrmintát foszforeszkáró anyaggal töltöttük ki. Ez, a NORIZI által kifejlesztett egyedi megoldás, óriási segítséget és élményt nyújt az éjszakai horgászatokon. Pontosan fel tudjuk mérni a dobásunk hosszát, a megfelelő mennyiségű fénnyel feltöltött wobblerünk háta, dobásnál annyi fényt ad, hogy látjuk mikor éri el a kívánt helyet, pl.: akadót, nádfalat, kövezést, a partról vízbelógó fák lombozatát. Ekkor a felkapó kart visszahajtva, pontosan ezek elé tudjuk ejteni csalinkat, akár azonnali rávágást eredményezve! Bevontatásnál is nagy segítség a világító hát, mert pontosan tudjuk követni, hol tart a csalink, így megfelelő erejű és irányú akasztással tudunk reagálni a bekövetkező kapásra. Ezzel megelőzve akár egy bottörést, ha a kelleténél nagyobbat akasztunk, a már közelünkben történő rávágásra, mivel egy normál wobblernél nem tudjuk pontosan, az hol tart a sötétben. Ezeken felül, feledhetetlen élményt nyújt, mikor a víztetőn úszó fényünk egy hatalmas „robbanással” egyidőben eltűnik a víztetőről, és fárasztás közben a felszín alatt elúszó hal szájában látjuk viszont, akár 1m-es mélységben is. Végül nem utolsó sorban azok is nagyra fogják értékelni a foszforeszkáró hát előnyeit, akik egy éjjeli 4-5 órás pergetés után egyre többször húzzák be a spiccgyűrűbe a wobblert. Természetesen ez a foszforeszkáló megoldás csak egy plusz segítség a sötétben. Aki nem akarja használni, az egyszerűen nem világítja meg, így maradva az éj teljes sötétjében. Azért csak a hátrészre tettük ezt a foszforeszkáló részt, hogy lefelé a halakat ne zavarja - gondolva itt a balinok kifinomult gyanakvására. Minden wobblerünkre kizárólag OWNER horgokat és PREDATEK kulcskarikákat teszünk! Ezek, a ma beszerezhető legjobb horgok és karikák. Ezzel megelőzve azt a tényt, hogy egy gyenge minőségű horog vagy karika miatt menjen el egy, vagy több jó haluk és úgyis lecserélnék ezekre a márkákra. Mert aki már járt így, az tudja, hogy karikában és horogban nincs kompromisszum! Minden fahalunkra, méretarányos horgokat és karikákat tettünk, így pl.: a 9 cm-esekre és a 11 cm-esekre négyszeres erősségű horgokat, gondolva a 40-50 kg fölötti harcsákkal vívott küzdelmekre!

 

 

 

 

 

 

 

 

Please Select Your Language

 

Ha szeretnéd,
hogy kedvenc Üzleted
is árulja a NORIZI Wobblert:
KATTINS IDE